10 Arsyet pse duhet te zgjidhni nje Konsulent Imobiliar - Homeland.al
Image Alt

Homeland.al

10 Arsyet pse duhet te zgjidhni nje Konsulent Imobiliar

Nevoja e një konsulenti imobiliar për pronën tuaj

Të shesësh apo të blesh një pronë mund të jetë transaksioni më I rëndësishëm që mund të bëni në jetë.
Ky I fundit mund të jetë një proces I gjatë,kompleks madje dhe I mërzitshëm.
Ndaj punësimi I një konsulenti imobiliar I cili do ju shoqërojë gjatë gjithë këtij procesi ka disa benefite që po I përmendim më poshtë:

1.Njohuri dhe Eksperiencë

Agjenti i pasurive të patundshme ka përvojën e nevojshme me procedurën e blerjes ose shitjes së shtëpisë,si dhe me të gjitha dokumentacionet.
Ai do t’ju udhëzojë gjatë gjithë procesit,duke e bërë procesin të qetë dhe pa stres.

2.Kurseni kohë dhe energji

Agjenti juaj do ta bëjë të gjithë procesin më të përshtatshëm për ju.
Nëse kërkoni të shisni një pronë,agjenti do të merret me prezantimin e pronës,
do të filtrojë të gjitha telefonatat bezdisëse që nuk çojnë askund,duke ju ndihmuar kështu të identifikoni blerës seriozë.
Nëse jeni një blerës,agjenti juaj do t’ju mbrojë nga mbingarkimi me telefonata dhe taktikat e marketingut të shitësve.

3.Njohuri të gjëra për zonën/lagjen

Konsulentët imobiliarë kanë njohuri të gjera të tregut,si nga ana e blerësit,po ashtu edhe e shitësit për çdo zonë.Si rezultat,ata posedojnë
një ‘lugë’ në treg dhe kanë njohuri për shumë detaje rreth pronave të ndryshme, duke identifikuar shitjet e krahasueshme të shtëpive dhe t’jua dorëzojnë
këtë informacion,në mënyrë që ju të merrni një vendim të informuar.

4.Kanë informacion mbi kushtet aktuale të tregut

Profesionistët e pasurive të patundshme janë të përgatitur mirë me të gjitha aspektet e tregut të pasurive të patundshme,veçanërisht se si ndikojnë
në treg faktorë të ndryshëm, siç janë normat e interesit dhe papunësia.Duke peshuar të gjitha të dhënat, përfshirë raportet e çmimeve të shitjes,
çmimet mesatare të shitjeve, koston mesatare për sipërfaqe të pronave të ngjashme dhe çmimet mesatare të shitjeve,
ata mund t’jukëshillojnë që të procedoni në mënyrë të zgjuar.

5.Ju udhëzojnë mbi çmimet

Agjentët e pasurive të patundshme janë analistë të palodhur që mund t’ju ndihmojnë me sukses të shisni për çmimin optimal ose të blini me çmimin e duhur.

6.Rrjet profesional

Puna me një agjent do t’ju japë një pasqyrë në industrinë e pasurive të patundshme dhe do t’ju ndihmojë të filloni ndërtimin e rrjeteve për marrëveshjet e ardhshme,
duke përfshirë ato me avokatët e pasurive të patundshme dhe llogaritarët.

7.Aftësi për të negociuar dhe kofidencialitet

Agjentët profesionistë janë negociatorë të aftë,ndaj gjithmonë do të përpiqen të marrin çmimin më të mirë të mundshëm.

8.Ju ndihmojnë me shkresat

Transaksionet zakonisht përfshijnë dokumente shteruese,të ndërlikuara të kontratës,kërkesa, oferta dhe oferta të pafundme kundër dhënies së informacioneve
dhe më shumë.Një agjent mund ta bëjë më të lehtë procesin përju duke trajtuar të gjitha dokumentat e nevojshme.

9.Këshilla profesionale në lidhje me procesin e mbylljes së transaksionit

Mbyllja e një transaksioni mund të pasohet nga një sërë ndërlikimesh që mund të lindin pas mbylljes, të tilla si inspektimet në shtëpi,kostoja e riparimeve,
taksat e pasurive të patundshme etj.Agjenti juaj i pasurive të paluajtshme mund të identifikojë çdo problem të mundshëm para se të ndodhin dhe të sqarojë të gjitha paqartësitë.

10.Mund t’ju ndihmojë me transaksionet e ardhshme

Agjenti që punësoni do të jetë pranë jush për një kohë të gjatë dhe do të jetë aty për ju kur të keni nevojë për të blerë ose shitur një pronë.
Agjentët varen nga referimet për të rritur biznesin e tyre dhe ata do të bëjnë të gjitha përpjekjet për të siguruar që ju të jeni të lumtur dhe të kënaqur, në mënyrë
që t’irekomandoni ato te miqtë dhefamilja juaj.